Technologie

Onovertroffen luchtreiniging nader verklaard

De AAVI® technologie is een van de weinige methodes welke daadwerkelijk uitgebreid is getest op het verwijderen van verschillende virussen en bacteriën (zie testrapportages verderop). Hiermee bewijst de AAVI® luchtzuiveringstechnologie een uitstekende keuze te zijn in de strijd tegen de verspreiding van microben, virussen en bacteriën.

Ziekteverwekkende microben zijn erg klein van formaat. Meestal hebben griepvirussen een grootte van 80 tot 120 nm maar bacteriën of clusters kunnen veel groter zijn (tot enkele micrometers). Deeltjes van virusgrootte kunnen in de lucht gedurende lange tijd (uren) afstanden afleggen. Bacteriën blijven echter ook in de luchtstromen en nestelen zich relatief snel op de oppervlakken. De belangrijkste overdracht van microben die luchtwegaandoeningen veroorzaken, vindt plaats via de lucht via aerosolen en druppels, en indirect via oppervlakken. Ademen, praten, niezen en hoesten zijn de belangrijkste bronnen van respiratoire pathogenen.

Met behulp van de door AAVI® internationaal gepatenteerde IonJet-technologie worden ultrafijne deeltjes van nanoformaat geneutraliseerd en verwijderd. Daarnaast beschikken de AAVI® luchtreinigers over een zelfreinigende technologie voor een maximale en continue efficiëntie van het zuiveringsproces.

Ziekteverwekkers worden gedood zodra ze worden geraakt door de ionen in de ionenbundel. De ionen vormen ook ionische groepen (O-, O2-, OH-) die de ziekteverwekkers corroderen en inactiveren. De ionen pakken zelfs de kleinste virussen in het groottebereik van 20 nm aan.

Daarnaast doodt de ozon die in het apparaat wordt gegenereerd de cellen door het oxiderende effect. In het bijzonder wordt het lipide-membraan op het celoppervlak en de eiwitmantel (proteïne capside) verstoord door de ozon. Bovendien voorkomt de afbraak van eiwitten dat virussen gastheercellen kunnen infecteren.

De ozonconcentratie in de ionisator valt ruim binnen de gestelde norm. Daarnaast zijn de AAVI® systemen uitgerust met een actief-koolstoffilter waardoor de uitstoot van ozon tot nul wordt gereduceerd.

 

De technologie van AAVI® is 97% tot meer dan 99% effectief tegen virussen en bacteriën zoals influenza (griep) H1N1, influenza H3N2, EV71, het poliovirus, staphylococcus albicans, staphylococcus aureus (stafylokokken en streptokokken, MRSA) en escherichia coli (E-Coli).

Overtuig uzelf van de bewezen doeltreffendheid en lees onze uitgebreide testrapportages van diverse gerenommeerde testinistituten.

Wilt u graag nóg meer weten over de technologie van AAVI®?

Bekijk dan in onze overige documentatie meer over de AAVI® IonJet technologie of volg onze reinigingsinstructie voor de AAVI® Leaf.

Ook genieten van een zuiver binnenklimaat?

Neem een kijkje in ons uitgebreide AAVI® assortiment

Kusters THO

Laurens Janszoon Costerstraat 4

5916 PS  VENLO

Nederland

T: +31 (0)77 354 03 41

E: info@aavitech.nl